MAARTEN VAN ZWIETEN


Het Adoptie Atelier (adoptiecoaching)

Tel: 06-47246518 (Maarten van Zwieten)

E-mail: adoptieatelier@gmail.com

Website: www.adoptieatelier.nl

Ik ben eigenaar van het Adoptie Atelier waar ik niet alleen geadopteerden coach, maar ook partners van geadopteerden en adoptieouders. In mijn praktijk heb ik tot nu toe coachees ontvangen die zijn geadopteerd uit Australië, Bangladesh, Brazilië, China, Colombia, India, Indonesië, Libanon, Nederland, Spanje, Sri Lanka en Zuid-Korea.

Naast adoptiecoach ben ik communicatietrainer, gespecialiseerd in integriteit en moedige gesprekken, en groepsfacilitator. Ik ben opgeleid in Acceptance and Committment Therapy (ACT), Transactionele Analyse (TA), The Work van Byron Katie en Mindfulness.

Net als jij ben ik ook geadopteerd. Ik ben in 1964, onder de naam Winston, geboren en direct na mijn geboorte afgestaan. Na 9 maanden in een kindertehuis ben ik geadopteerd door lieve Nederlandse ouders en heb ik op zich een gelukkige jeugd gehad. Toch heeft er altijd wat ontbroken en heb ik mij nooit helemaal thuis gevoeld. Het zoeken naar het verloren thuis heeft een groot deel van mijn leven geduurd. In 1998 heb ik mijn (Nederlandse) geboortemoeder teruggevonden. We zijn goede vrienden geworden, maar ook zij heeft het gat niet kunnen vullen dat zo vroeg in mijn leven is geslagen. Mijn (Arubaanse) biologische vader bleek al overleden te zijn en hem heb ik dus nooit gekend. Van beide kanten heb ik een halfbroer en halfzus. In de loop van mijn leven heb ik ontdekt dat het thuis in mijzelf is te vinden. Daar ligt de geborgenheid en veiligheid die ik altijd heb gezocht.

Ik heb 14 jaar ervaring met het begeleiden van groepen. Mijn stijl is warm, laagdrempelig, persoonlijk en prikkelend. Graag deel ik mijn eigen ervaringen met andere lotverwanten, want ik voel mij verwant met iedereen die een vergelijkbare achtergrond heeft als ik.

PALIKA VLASBLOM


Palika adoptiecoaching

Tel: 06-39568296 (Palika Vlasblom)

E-mail: info@palika.nl

Website: www.palika.nl

Mijn naam is Palika Vlasblom. Een hooggevoelige moeder van twee mooie hooggevoelige jongens van 8 en 10 jaar oud. Ik ben geadopteerd. Toen ik zes weken was, werd ik opgehaald door mijn ouders. Samen met nog een geadopteerde zusje (Sri-Lanka) en twee broertjes (Suriname, Zuid-Korea) en drie biologische dochters van mijn ouders groeide ik op in een behoorlijk multi-cultureel gezin.

Toen ik in India of Sri-Lanka werkte, voelde ik mij 'thuis'. Maar ondanks dat ik mij er heel erg thuis voel, zal ik er nooit helemaal thuis zijn. Want ik ben er niet opgegroeid. In Nederland ben ik opgegroeid, maar ben ik nooit helemaal 'thuis', omdat mijn roots hier niet liggen.

Door mijn ervaringen en ontwikkelingsproces ben ik erachter gekomen dat 'mijn thuis' niet te vangen is in een land, mensen, omgeving en zelfs niet in je familie. Waar het vaak om gaat is Bestaansrecht. Mogen wij er als geadopteerden zijn? Het is de basis! Dit is waar ik mee werk tijdens de traumaverwerkingstherapie.

Je 'thuis' heeft altijd in jezelf gezeten. Je 'thuis' zit in je hart. En wanneer je dat weer mag ervaren, kun je weer in je kracht komen te staan.

Na jarenlang in de kind- en jeugdpsychiatrie gewerkt te hebben, merkte ik dat het mij steeds minder kon vinden om alles in hokjes te plaatsen of om het als gedragsstoornis te labelen . Ik wilde op een andere manier gaan werken. En als ervaringsdeskundige, heb ik ervaren wat de juiste begeleiding en ondersteuning met je kan doen.

Na een lange zoektocht, merkte ik dat er iets gebeurde en vielen er puzzelstukjes op zijn plaats. Vervolgens ben ik mij op verschillende gebieden gaan professionaliseren. Ik ben verschillende opleidingen en cursussen gaan volgen, te denken valt aan kinder- gezins- en volwassen coaching, hooggevoeligheid en traumaverwerking. Zodat ik kinderen en volwassenen bij te staan op hun reis naar hun 'thuis'.